OM OSS

PÅHLSONS DAYLIGHT AB är en komplett leverantör av produktmedia. Vi har mer än 30 års erfarenhet av företagsprofilering och finns idag i Nyköping, Bromma & Katrineholm. Vi är proffs på att stärka våra kunders varumärken och har även egen produktion, vilket säkerställer hög kvalitet och korta leveranstider. Vårt mål är att vara ett lokalt kvalitetsalternativ, både som leverantör och bollplank, så om du inte redan är vår kund, kontakta oss när det är dags för profilering nästa gång. Vi ingår i den rikstäckande Branschkedjan New Wave Profile som finns på ca. 65 ställen i Sverige.

-

-

1995 tyckte Staffan Påhlson att han hade för mycket fritid och startade Påhlsons Reklam i en liten källarlokal i Nyköping.

Vi var till en början ett rent screentryckeri med enkla, manuella tryckmaskiner och tryckte mestadels matchtröjor och diverse sportkläder till idrottsföreningar mm. Kunderna ökade och 1997 var det dags att köra igång på heltid. I samband med detta flyttade företaget till Oxelösund och blev ensam screentryckare i kommunen. Utveklingen fortsatte och redan efter ett år togs nästa steg och vi satsade på att börja leverera profilkläder och presentreklam med tryck till företag. Det här blev ett rejält uppsving och förde med sig massor av spännande kundkontakter och en helt ny tryckteknik, tampontryck lanserades. Stora kunder gjorde att detta under några år var hjärtat i bolaget och flera nyanställningar gjordes.
 

Försäljningen av profilprodukter ökade dock och tog tillsammans med textiltrycket mer och mer över som huvudnäring i företaget.

År 2000 kom ytterligare en milstolpe i företaget: På kunders önskemål antogs en ny genre, Skyltar och Bildekor blev på kort tid en viktig och betydande del. Storformatsprinter och skärmaskin inhandlades och mestadels byggskyltar och enklare bildekor tillverkades.

En annan viktig händelse på millenium året var att Påhlsons Reklam KB blev Påhlsons Reklam AB.

I denna veva föddes också det som fortfarande idag är vår affärsidé:

PÅHLSONS REKLAM – Din kompletta samarbetspartner vid företagsprofilering.
 

Under några år växte företaget och varje del utvecklades. Nya automatiska screentryckmaskiner och torkugnar inhandlades, skylt-/bildekor växte och gick från enkla dekorer till mer avancerade 3d-skyltar och helfoliering, wrapping. Nya, större lokaler hyrdes och en utställning med profilkläder och presentreklam skapades. 2005 gick vi med i branschkedjan New Wave Profile Professionals, idag New Wave Profile och utvecklingen fortsatte. Vi kom i kontakt med nästa del, arbetskläder eller yrkeskläder som är en mer korrekt term. Här insåg vi ganska snabbt att det fanns potential och beslutet togs att hitta ny marknad och flytta företaget till Nyköping. Vi är nu framme vid 2008 och här började företaget bli så pass stort att Staffan kände att han behövde hjälp. Den fanns i bekantskapskretsen och in som delägare kom Tomas By. Målet var tydligt att nu ska det satsas. Yrkesbutik öppnades och profilutställningen ökades, ett lokalt skyltföretag förvärvades och med det företaget fanns kompetens inom grafisk formgivning samt design som ännu en del i linje med affärsidén.
 

2010 hade vi gått igenom en tuff utvecklingsperiod och vi var färdiga för nästa steg, ny mark ska brytas och vi startade en filial i Katrineholm. Filialerna skall fungera som lokala säljkontor med profilkläder och presentreklam som bas i utställningen men det ska också finnas skylt och mässprodukter som vepor, roll-ups, beachflaggor mm. Yrkesbutikerna ska ha ungefär samma sortiment i form av hantverkskläder, varselkläder, flamskydd, arbetsskor, arbetshandskar och personligt skydd. Vi har också valt att ha transfertryck i varje butik för snabba leveranser. Tanken är att vi lagerför transfermärken och vävda etiketter åt våra kunder som snabbt kan appliceras på diverse plagg.

Försäljningen ökar för varje år och 2014 tar vi nästa steg och inhandlar en brodyrmaskin. Vi har sålt kläder med brodyr i flera år men nu kan vi med kort varsel också brodera själva. Detta gör att vi ökar försäljningen ytterligare för det är betydligt enklare än tidigare att sälja kläder med brodyr.
 

Utvecklingen för Påhlsons Reklam går bra och omsättningen ökar varje år och det är läge för nästa expansion. Ett par försök till företagsförvärv strandar men vid årskiftet 2016/2017 har vi förvärvat företaget Daylight Reklam i Stockholm. Det Bromma-belägna företaget ingår liksom Påhlsons Reklam i New Wave Profile men jobbar lite annorlunda. Fr o m nu har vi stor erfarenhet från både webshopshandel och trading av profilprodukter från både Asien och Europa. Vi är sammanlagt ca: 20 anställda och omsätter drygt 40miljoner kronor.

1/9 2017 slår vi ihop bolagen och byter namn till Påhlsons Daylight AB.

Fortsättning följer….

Företagshistorik